Traktortårta med hösttema

I helgen fick jag prova att göra min andra traktortårta till tvillingarna Conrad och Wilma. Önskemålet var en röd traktor och att en katt skulle finnas med på tårtan. Jag valde den här gången att använda lite mörkare färg på marsipanen och gjorde även lite höstlöv för att få ett höstigt intryck.

Traktor Traktorn är delvis gjord i rice krispies treat och täckt med röd marsipan. Det är bra att använda RKT när man gör lite större dekorationer. För att göra jorden bakom traktorn använde jag smulad chokladmuffins istället för krossat chokladkex som jag använde förra gången. Det var lättare att få den smulade muffinsen att stanna kvar på tårtan.

Traktor o kattKatten är gjord i grå sockerpasta och har ett litet förvånat uttryck, nästan som den tänker tar du kort på mig? För att göra bladen blandade jag ihop lite olika färger på marsipanen, röd, orange, grön och gul. Tårtan är fylld med skogsbärsmousse och vaniljkräm.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>