Micke och Malins bröllopstårta

Min kollega Micke gifte sig i helgen och jag fick den stora äran att göra bröllopstårtan. Önskemålet var en våningstårta på tre våningar, dekorerad med brudparets intressen samt röda rosor. Malins intressen är stickning, Harry Potter och böcker. Mikaels intressen är fiske, datorer och motorcykel.  Det var himla roligt att hitta på hur jag skulle göra de olika intressena. Jag hann dock aldrig med att göra motorcykeln. Det blev en två-våningstårta till slut. Brudparet hade köpt en egen topper (brudpar) som de skulle dekorera tårtan med och den var 20 cm bred och för att den skulle få plats valde vi två våningar.

Tårtan består av saftiga chokladbottnar, citronmousse och hallonsylt. Tårtan är spacklad med vit choklad smörkräm och täckt med vit marsipan.

Fisken skall föreställa en öring och är gjord i flowerpaste. Jag har målat den med pulverfärg och sprayat den med ätligt silverspray. Jag lyckades naturligtvis att komma åt ögat lite så att färgen smetades ut lite, suck…  Jag har hämtat inspiration till fisken från den här bloggen, http://rocknrollsweets.blogspot.se, där Liv har gjort en underbar fisketårta.

Jag gjorde två garnnystan och stickor i flowerpaste för att symbolisera intresset för stickningen. Harry Potter temat var lite svårare och jag hade massor av idéer och jag valde till slut att göra en bok (trollkonstbok) Jag gjorde en halsduk i mitten med och en liten trollstav. Sidorna försökte jag riva sönder lite o vika för att de skulle få ett äldre utseende.

Grattis Micke och Malin! Jag hoppas att ni hade en underbar dag!

 

2 reaktion på “Micke och Malins bröllopstårta

 1. Trollmamma

  Åh, kul att få se den! Synd att du inte hade fått cake toppern, hade velat se hur den såg ut på tårtan. Jag hjälpte ju Micke hitta ett ställe som hade den i lager. :D Vi har varit väldans aktiva på jobbet, fast kanske inte alltid så jobbrelaterat, senaste veckorna.
  Du kan ju fortsätta spåna på hur du ska göra en motorcykel, fast inte en HD, tills september, jag kommer vilja ha en sådan då. O nåt till lilltrollet, men är inte helt säker på vad det ska vara där i år. Återkommer om det. ;)
  När ska vi köra kurs i tårtdekorering? Vi här i trollstugan har semester nu, så bara hojta till!
  *kramar* /Trollfamiljen

  1. admin Inläggsförfattare

   Skönt att höra allt har varit sig likt på jobbet :D Micke och Malin har säkert en bild på tårtan med cake toppern :) Jag är oxå sugen på att se tårtan med toppern.
   Vi kanske kan höras nästa vecka om ni är hemma någon dag. Den här veckan åker vi lite framåt tillbaka till stugan.
   Jag ska spåna på en motorcykel :)
   Kram Lena

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>