Hantverksmarknad och cafépremiär

I helgen var jag med på julmarknad och det var första gången jag var med på något sådant. Det var min vän Piia som har Handunik.com som anordnade marknaden  Det var väldigt roligt att vara med och jag har fått mersmak men det finns tyvärr ingen tid att vara med på något innan jul. Eftersom jag har lite svårt för att planera började jag göra det jag skulle sälja alldeles för sent, men man brukar ju säga att man jobbar som bäst under press. Det blev flera sena kvällar den veckan och dagen innan lade mig 02.

Sockerkonst

Tomtarna och lucian & stjärngossen är gjorda i marsipan, de andra sakerna är gjorda i gumpaste.

bild(19)Det är fina halsbandet köpte jag på marknaden av Piia på handunik.com

Idag var det öppning av Café Hagenstugan. Caféet drivs av Billingen.nu tisdag-lördag och med ideella krafter av IF Hagen orientering på söndagar. Caféet har en ekologisk profil med hembakat bröd och jag bakar dit.
Jag bakar bland annat en mjuk pepparkaka med philadephiafrosting dit, som passar bra så här till jul. Jag hittade receptet i en Allerstidning för ett tag sedan

Mjuk pepparkaka med philadephiaglasyr
200 g mjukt smör
3 dl farinsocker4 ägg
2 dl gräddfil
1 dl lingonsylt
6 dl vetemjöl
1 1/2 msk kanel
1 tsk mald kryddnejlika
1 tsk ingefära
2 tsk bikarbonat

Glasyr:
300 g philadephiaost
1 dl florsocker
rivet skal av en citron

Rör ihop smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör sedan ner gräddfil och sylt. Blanda sedan alla torra ingredienser och blanda försiktigt ner det i smeten. Bred ut i en långpanna, 35*25 cm.
Grädda i 175 grader i ca 20-25 min. Låt svalna.
Blanda glasyren och bred på den avsvalnade kakan. Vid servering kan man strö lingon över kakan.

Mjuk pepparkaka

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>