Cupcakes med citronsmak

Eftersom vi har varit på minisemester till Göteborg har det inte blivit så mycket bakande på sista tiden. I alla fall inte tårtor.

Jag har varit sugen på att testa ett recept på ljusa cupcakes, som liknar one bowl chocolote cupcakes-receptet, och fick se detta recept hos Sweet and Simple. Jag valde att göra med citronsmak istället för vanilj. Jag tycker dock att choklad cupcakesen är ett strå vassare. I receptet stod det att man skulle vispa alla ingredienser i 1 minut, jag tyckte att man fick vispa lite längre för att får smöret ordentligt utblandat med äggen och sockret. Jag valde även att göra mina cupcakes i små bakformar och halverade därför tiden i ugnen. Dessa söta bakformar har jag hittat på Lagerhaus.

Cupcakes med citron

4 ägg
250 g rumstemperat smör
250 g mjöl
220 g socker
en nypa salt
2 tsk bakpulver
4 tsk citronsaft
Rivet citronskal av en citron

Sätt på ugnen på 175 grader. Lägg ägg, socker och smör i en bunke och vispa samman till smöret är utblandat och det ser ut som en smet. Bland sedan i resten av ingredienserna. Fördela smeten i muffinsformar och grädda i ca 15 min eller ca 8 min om du använder små muffinsformar.

Jag har toppat min cupcakes med kokosmousse, som för övrigt är väldigt gott som fyllning i tårta med t ex hallonmousse.

Kokosmousse
2 dl creme fraiche, 34 %
2 dl socker
1½ dl kokosflingor
2 dl vispgrädde

Vispa creme fraiche och socker tills det tjocknar, ca 5-10 min . Blanda i kokosen och vänd i vispad grädde (hårt vispad)

Jag lät den stå i kylskåpet en stund innan jag spritsade den på mina cupcakes.

 

En reaktion på “Cupcakes med citronsmak

  1. dvb t

    I think other web site proprietors should take this site as an model, very clean and wonderful user genial style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>