Cookies in a jar

Förra veckan fixade jag o tjejerna en sommarpresent till fröknarna på dagis. Vi köpte glasburkar som vi fyllde med hemmagjorda solrosssnittar. Kakorna är så himla sega & goda och det bästa av allt, de är lätta att göra!

Vi köpte fint snöre och gjorde egna kort som vi knöt runt glasburkarna. Svårare än så behöver det inte vara.

Sega solrossnittar (ur Två systrars söta)
(ca 15-20 kakor)

200 g rumsvarmt smör
2 ½ dl socker
4 msk sirap
2 ½ dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
2 msk vaniljsocker
1 ½ dl solrosfrön

Sätt ugnen på 175 grader.
Rör smör och socker poröst i matberedare eller skål. Tillsätt sirap och rör om.
Blanda de torra ingredienserna och rör samman allt till en deg.
Rulla ut längder, på mjölat bakbord. Lägg sedan längderna på en plåt med bakplåtspapper. Platta till längderna och lägg på lite extra solrosfrön.
Grädda i ugnen i ca 15 min. Skär längderna när de svalnat något. Lägg över på galler och svalna helt.

Lycka till!

Dessa kakor har jag även bakat till Aspö Gårdscafé i vår och då är de även helt ekologiska!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>