Bröllopet

Och så kom dagen som hela vår familj väntat på i flera månader, Anna-Karin (min syster) och Johans bröllop. Dagen blev sådär underbar som man tänker sig att den ska vara. Vädret var på vår sida och det blev en varm härlig sommardag, barnen skötte sig exemplariskt hela dagen och var så söta när de gick in i kyrkan.  Anna-Karin och Johan var så vackra! I dag känns det tomt och tråkigt att det är över, men tur att vi har tagit så mycket bilder, som vi kan titta på och drömma oss sig tillbaka.

Jag fick även äran att göra bröllopstårtan. Pirrigt! Naturligtvis hände det som inte får hända. När jag tog bort anslagsringen på den ”större” tårtan så flöt moussen ut, den var för lös. Det har nästan aldrig hänt mig tidigare, men någon gång ska ju vara den första. Det var bara att lyfta av den översta botten med fyllning och göra ny mousse. Några timmar senare fick jag i alla fall ihop två tårtor. Sedan flöt det på som det skulle. Men det är väl typiskt att något sådant ska hända när man vill att det ska vara perfekt.

Tårtorna är täckta med marsipan. På den understa tårtan har jag färgat marsipanen svagt grön. Runt tårtan är två olika sidenband som jag satt ihop. Den översta tårtan är fylld med vit choklad och hallonmousse med ljusa bottnar. Den undre tårtan är kladdiga chokladbottnar med choklad och hallonmousse. Jag har även spacklat tårtorna med marängsmörkräm.

Tårtorna är dekorerade med liljekonvalj gjorda i gumpaste (sockerpasta) uppbundna på ståltråd. Siffrorna har jag tryckt ut med sifferutstickare och målat med ätlig metallic-färg.

Tack för en underbar bröllopsfest!

 

4 reaktion på “Bröllopet

    1. admin Inläggsförfattare

      Tack Gun och ursäkta lite sent svar! Ovan som jag är med att blogga såg jag inte kommentarerna förrän idag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>